Ledverlichting is niets nieuws onder de zon, maar veel mensen beseffen nog altijd niet dat welke voordelen er aan led verbonden zijn. Zowel particulieren als bedrijven doen er goed aan hun oude gloeilampen of halogeenlampen te vervangen door ledverlichting. Heb je ook nog even een opfrisser nodig over de voordelen van deze verlichting? Hieronder lees je er alles over.

Dit is waarom ledverlichting een slimme keuze is

Er zijn drie belangrijke redenen waarom led een slimme keuze is voor de verlichting in je bedrijfspand:

1. Bespaar tot 90 procent op stroom

Ledverlichting helpt je heel wat geld besparen, zelfs in vergelijking met de al iets betere halogeenlampen. ledlampen zorgen voor een veel lager stroomverbruik dan traditionele gloeilampen, namelijk tot wel 90% minder. Dat is natuurlijk al reden genoeg om die ouderwetse gloeilampen in huis of je horecazaak te vervangen door ultra-besparende ledverlichting.

In vergelijking met halogeenlampen gaat ledverlichting tot wel tot 7,5 keer zo lang mee, omdat ze tot ruim 80% meer energie besparen. De initiële aankoopprijs mag dan misschien wel een stukje hoger liggen, uiteindelijk doe je je portemonnee er een groot plezier mee.

2. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs

Interessant om te weten is dat ledverlichting tegenwoordig in uiteenlopende kleuren en types verkrijgbaar is. Zoek je kleurrijke led displays voor wandmontage in je horecazaak of wil je een witte ledlamp in huis plaatsen? Bij gespecialiseerde leveranciers vind je meer dan genoeg mogelijkheden, voor elke situatie en voorkeur.

Ook leuk is dat je bij ledverlichting kunt kiezen tussen verschillende ‘warmtes’. Warme ledverlichting oogt iets gezelliger en intiemer, terwijl koudere lampen dan weer beter zijn in ruimtes waar je vooral heel goed moet kunnen zien. De mogelijkheden zijn oneindig en jouw speciaalzaak helpt ongetwijfeld je bij de zoektocht naar de beste oplossing voor jouw situatie.

3. Ledlampen gaan langer mee

Ledlampen zijn een must als je ook aan de toekomst denkt. Waarom? Omdat je er niet alleen veel geld mee bespaart qua stroomverbruik, maar ook omdat zo’n lampen een stuk langer meegaan dan gewone gloeilampen of zelfs halogeenlampen. In de praktijk betekent dat dat je ze minder snel hoeft te vervangen, waardoor je op de lange termijn nog meer geld overhoudt.

Over het algemeen hebben ledlampen een levensduur van ongeveer 50.000 uren, hoewel dat natuurlijk niet hetzelfde is voor elke lamp. In het beste geval gaan je nieuwe ledlampen tot wel 60.000 uur mee, maar dan betaal je er doorgaans wel een stukje meer voor. Zelfs in dat geval is de duurzaamheid van ledverlichting een voordeel dat heel wat mensen overtuigt.